Hot!Web filter not working

Author
Myathu
New Member
  • Total Posts : 4
  • Scores: 0
  • Reward points: 0
  • Joined: 2019/12/09 01:00:06
  • Status: offline
2019/12/09 01:04:38 (permalink)
0

Web filter not working

I have fortinet 30E, I upgraded firmware 6.2, now I blocked social media but it's working...
Why this happens???
#1

6 Replies Related Threads

    isamt
    Bronze Member
    • Total Posts : 29
    • Scores: 2
    • Reward points: 0
    • Joined: 2017/12/29 01:52:35
    • Status: offline
    Re: Web filter not working 2019/12/09 09:03:18 (permalink)
    0
    Is it https:\\ links that still work?
    You have to enable SSL/SSH inspection in the Internet browsing policy and choose at least certificate-inspection or use your own cert.
    #2
    Myathu
    New Member
    • Total Posts : 4
    • Scores: 0
    • Reward points: 0
    • Joined: 2019/12/09 01:00:06
    • Status: offline
    Re: Web filter not working 2019/12/09 20:43:31 (permalink)
    0
    All are done but not woking
    i Put flow based is it ok know..
     
     
    post edited by Myathu - 2019/12/09 20:45:31
    #3
    isamt
    Bronze Member
    • Total Posts : 29
    • Scores: 2
    • Reward points: 0
    • Joined: 2017/12/29 01:52:35
    • Status: offline
    Re: Web filter not working 2019/12/10 09:40:34 (permalink)
    0
    If still not working, paste copy of the rule and other relevant config.
    Also confirm whether filter not working for http/https sites or just https sites.
    #4
    Myathu
    New Member
    • Total Posts : 4
    • Scores: 0
    • Reward points: 0
    • Joined: 2019/12/09 01:00:06
    • Status: offline
    Re: Web filter not working 2019/12/11 23:51:19 (permalink)
    0
     I found the issue..... My policy order is the problem.
    i have 5 policy's,  each has web filter applied eg: 1 is fb & Youtube blocked another one is fb only blocked. etc..
    may i know how to order my policies pls help me................
    #5
    isamt
    Bronze Member
    • Total Posts : 29
    • Scores: 2
    • Reward points: 0
    • Joined: 2017/12/29 01:52:35
    • Status: offline
    Re: Web filter not working 2019/12/12 02:19:46 (permalink)
    0
    The Fortigate rule base operates top down.
    Hence, you should place your most restrictive policies at the top of the list.
    Once a policy is matched in the list any policies lower in the list are not checked.
     
    Example
     
    #         source                        destination                     service      Interface
    1          All                              all                                 http,https   Wan1
    2          sales_users                 all                                 http,https   Wan1  
     
    If you have a web filter set on rule 2 to block Facebook, users will still be able to access Facebook as they will hit
    rule 1 first which allows all http, https traffic.
     
    In this case to block Facebook you would move rule 2 above rule 1
     
    #         source                        destination                     service      Interface
    2          sales_users                 all                                 http,https   Wan1  
    1          All                              all                                 http,https   Wan1
     
    That way sales_users cannot access Facebook, but any user not in the sales_users group can
     
    Hope that helps
    #6
    Myathu
    New Member
    • Total Posts : 4
    • Scores: 0
    • Reward points: 0
    • Joined: 2019/12/09 01:00:06
    • Status: offline
    Re: Web filter not working 2019/12/12 19:23:19 (permalink)
    0
    Thanks for the help
    #7
    Jump to:
    © 2020 APG vNext Commercial Version 5.5