VxRails on FortiSwitch

Author
DTR
New Member
  • Total Posts : 1
  • Scores: 0
  • Reward points: 0
  • Joined: 2019/10/18 07:04:20
  • Status: offline
2019/10/18 07:26:36 (permalink)
0

VxRails on FortiSwitch

Has anyone run into communication issues with VxRails (vSAN) on FortiSwitches?   The setup is technically a "stretch cluster" in the vSAN world.  
 
We have a two node VxRail cluster connected at 10G on SPF+ ports on a FortiSwitch.  The switch is managed by the FortiGate which has a VPN to a remote FortiGate.  We are having issues passing traffic from the nodes to a remote node (called a Witness).  I suspect an MTU issue but we are getting inconsistent results.  Ping of various sizes pass as well as other http traffic but the "Witness" traffic does not.  We see fragments and we have tried changing the MTU within the vSan environment.  We just have not found the right settings.  Or this could be some other issue.  
 
VxRail E560F running 4.7.211
FortiGate 100E running v6.0.6 build0272 (GA)
FortiSwitch 448D running S448DP-v6.0.4-build0064
 
#1

1 Reply Related Threads

    Richard Colley
    New Member
    • Total Posts : 8
    • Scores: 0
    • Reward points: 0
    • Joined: 2011/02/07 23:10:21
    • Status: offline
    Re: VxRails on FortiSwitch 2019/11/21 16:35:09 (permalink)
    0
    Is the vSAN old enough (or configured) to require multicast support?  If so, have you enabled IGMP snooping on the switch?
    #2
    Jump to:
    © 2019 APG vNext Commercial Version 5.5