Helpful ReplyWeb GUI not available after update from 6.0.2 to 6.0.4

Author
simonl
New Member
  • Total Posts : 14
  • Scores: 0
  • Reward points: 0
  • Joined: 2019/03/11 18:36:58
  • Status: offline
2019/09/18 00:53:07 (permalink) 6.0
0

Web GUI not available after update from 6.0.2 to 6.0.4

Hi all,
On my 100E I ran an update from 6.02 to 6.04 and after the reboot, the web GUI was not available. Running a scan of the ports confirms that HTTPS isn't responding. 
The firewall appears to be functioning properly otherwise.
I was able to access the CLI via the MGMT port, and confirmed that HTTPS was allowed on all the interfaces that I was trying.
In Forticloud, under management\config, it has a message saying "device config version does not match device firmware version v6.0.4, build 0231." The device config version is still showing as 6.0.2, but the firmware version is 6.0.4.
I'm unable to access the console at the moment (lost cable, looking for another).
 
Does anyone have any thoughts?
#1
Dave Hall
Expert Member
  • Total Posts : 1504
  • Scores: 165
  • Reward points: 0
  • Joined: 2012/05/11 07:55:58
  • Location: Canada
  • Status: offline
Re: Web GUI not available after update from 6.0.2 to 6.0.4 2019/09/18 14:27:05 (permalink) ☄ Helpfulby simonl 2019/09/23 02:02:48
0
It use to be noted in the update notes whenever you perform a firmware upgrade, to flush the browser cache/history. 
 
Once you have found a rollover cable, connect to the console port and try logging into it - if you are unable to, issue a reboot and watch the console output for any errors.
 
If you are able to access the CLI via the MGMT port, perform a diagnose debug config-error-log read and look for any errors.  Some other CLI commands to try:
 
diag debug crashlog read
get system startup-error-log



NSE4/FMG-VM64/FortiAnalyzer-VM/5.4/6.0 (FWF40C/FW92D/FGT200D/FGT101E)/ FAP220B/221C
#2
ishan.senevirathne
New Member
  • Total Posts : 3
  • Scores: 0
  • Reward points: 0
  • Joined: 2019/09/11 01:05:13
  • Status: offline
Re: Web GUI not available after update from 6.0.2 to 6.0.4 2019/09/23 01:42:54 (permalink) ☄ Helpfulby simonl 2019/09/23 02:02:38
0
Try the following debug commands 
diag debug enable
diag debug app httpd -1
 
If the output is as follows
Can't open certificate file /tmp/admin_server.crt, nor /ssl/certs//tmp/admin_server.crt
 
Enter the below commands to assign the certificate 

 
config sys global
set admin-server-cert self-sign
end
#3
simonl
New Member
  • Total Posts : 14
  • Scores: 0
  • Reward points: 0
  • Joined: 2019/03/11 18:36:58
  • Status: offline
Re: Web GUI not available after update from 6.0.2 to 6.0.4 2019/09/23 02:12:42 (permalink)
0
Thanks for you response Dave. You pointed me in the right direction.
 
The crashlog showed the https daemon was crashing repeatedly. The below entry was repeating over and over.
1: 2019-09-23 17:50:31 the killed daemon is /bin/httpsd: status=0x100
 
Was able to search on that and find this reddit link. Funnily enough, I had just fixed the issue when Ishan responded. TLDR, the commands in his response fixed it.
 
 
#4
Jump to:
© 2019 APG vNext Commercial Version 5.5