Fortigate and Citrix FSSO

Author
gian72
New Member
  • Total Posts : 2
  • Scores: 0
  • Reward points: 0
  • Joined: 2015/05/15 13:22:22
  • Status: offline
2019/05/14 09:24:39 (permalink)
0

Fortigate and Citrix FSSO

Hi to all I've a strange problem on my fortigates.
Long story short: when the first user logs in she/he is seen twice by the fortigate: once as Fortigate Single Sign on and another as FSSO Citrix. The last one shouuld be the only one present... the first one opens the IP of the server with the credential of the user to all subsequent users...

On the citrix server I've installed the TS Agent and configured to send the data to the collector that is installed on the domain controller
 
On the domain controller FSSO Agent in advanced, in Citrix/Terminal server I've put a tick on Citrix Server v.6.0 or later and separated by colon (:) all my citrix servers where the users log on.
 
Is this correct, other of you have some expertise on citrix/fortigate?
 
Thanks for a quick answer!
Ciao Gianluca
 
 

Attached Image(s)

#1

1 Reply Related Threads

    gian72
    New Member
    • Total Posts : 2
    • Scores: 0
    • Reward points: 0
    • Joined: 2015/05/15 13:22:22
    • Status: offline
    Re: Fortigate and Citrix FSSO 2019/05/15 05:53:38 (permalink)
    0
    Another strange thing is: when I enable the debug in the collectorAgent.log file I see this entries when starting the agent:
    05/15/2019 14:49:14 [ 5632] Remote desktop session detect thread for server xxx.yyy.local has been launched
    05/15/2019 14:49:14 [ 7092] Failed to get virtual ip address, err:1722
    05/15/2019 14:49:14 [10520] Failed to get virtual ip address, err:1722
    05/15/2019 14:49:14 [ 8800] Failed to get virtual ip address, err:1722
    05/15/2019 14:49:14 [12204] Failed to get virtual ip address, err:1722
     
    xxx.yyy.local is the FQDN of a citrix server...
     
    I've tried with the ips too, no change...
    Thanks!
     
    #2
    Jump to:
    © 2019 APG vNext Commercial Version 5.5