AnsweredHot!Several problems high memory and cpu usage blocking WAN connection after upgrade to 6.2

Page: < 123 Showing page 3 of 3
Author
FortiET
New Member
  • Total Posts : 3
  • Scores: 0
  • Reward points: 0
  • Joined: 2019/09/25 02:27:30
  • Status: offline
Re: Several problems high memory and cpu usage blocking WAN connection after upgrade to 6. 2019/09/26 23:05:44 (permalink)
0
Yes, I am pretty sure that we was running 6.x some months, and then in July/August upgraded to 6.2.1
#41
Vinicius
New Member
  • Total Posts : 2
  • Scores: 0
  • Reward points: 0
  • Joined: 2019/08/29 05:04:00
  • Status: offline
Re: Several problems high memory and cpu usage blocking WAN connection after upgrade to 6. 2019/09/27 07:13:17 (permalink)
0
Hi!
I upgraded from 6.x
 
 
Do you know when will the 6.2.2 be released?
 
Thanks!
#42
Adrian Lewis
Gold Member
  • Total Posts : 318
  • Scores: 5
  • Reward points: 0
  • Joined: 2004/03/08 23:17:37
  • Status: offline
Re: Several problems high memory and cpu usage blocking WAN connection after upgrade to 6. 2019/10/01 02:45:23 (permalink)
0
Vinicius
Do you know when will the 6.2.2 be released?



No specific dates are available only targeted dates which can slip if any issues are identified. Currently target though I hear is this week.
#43
dogan.md
New Member
  • Total Posts : 2
  • Scores: 0
  • Reward points: 0
  • Joined: 2019/10/03 21:35:41
  • Status: offline
Re: Several problems high memory and cpu usage blocking WAN connection after upgrade to 6. 2019/10/03 21:39:47 (permalink)
0
I'm using 90E, I had memory problems in version 6.2, then I switched to 6.2.1. But I'm having the same problem even more often. I couldn't restart the device from the menu when this last problem occurred, I had to unplug the power cord and plug it again.
#44
aroch
New Member
  • Total Posts : 3
  • Scores: 0
  • Reward points: 0
  • Joined: 2018/01/04 04:38:57
  • Status: offline
Re: Several problems high memory and cpu usage blocking WAN connection after upgrade to 6. 2019/10/14 01:31:20 (permalink)
0
Hello,
using 200E Cluster with 6.2.1, uptime 36 days and today we had the same issue.
diagnose test application wad 99 fixed it for the first time.
I have seen that 6.2.2 is out.
Can anyone confirm the problem is fixed with this ?

BR
#45
gweeby
New Member
  • Total Posts : 1
  • Scores: 0
  • Reward points: 0
  • Joined: 2019/10/14 05:49:40
  • Status: offline
Re: Several problems high memory and cpu usage blocking WAN connection after upgrade to 6. 2019/10/14 05:52:08 (permalink)
0
Hello,
 
unfortunately we still have the memory conserve problem in 6.2.2
#46
thuynh_FTNT
Bronze Member
  • Total Posts : 51
  • Scores: -2
  • Reward points: 0
  • Joined: 2014/02/05 09:30:09
  • Status: offline
Re: Several problems high memory and cpu usage blocking WAN connection after upgrade to 6. 2019/10/15 12:15:37 (permalink)
0
Hi gweeby, can you provide more details about your environment? You can pm me if needed.
- What is your topology and traffic load?
get system status
get system session-info full-stat
get system session-info statistics
 
- Can you provide the output of the following commands? Which process is using up the memory?
get sys perf stat
get sys perf top
diagnose sys top
diagnose sys top-summary "-s mem"
 
- Get more ips debug if it's confirmed the process is IPS
diagnose ips memory status
diagnose ips session list by-mem 10
diagnose ips session status
diagnose ips packet status 
 
- Any relevant crash log?
diagnose  debug crashlog read
 
- Does this command fix your issue?
diagnose test application wad 99 


Thanks,
Tri
#47
ISOffice
Silver Member
  • Total Posts : 62
  • Scores: 2
  • Reward points: 0
  • Joined: 2013/11/25 03:23:57
  • Status: offline
Re: Several problems high memory and cpu usage blocking WAN connection after upgrade to 6. 2019/10/17 04:01:50 (permalink) ☄ Helpfulby thuynh_FTNT 2019/10/17 12:28:47
0
Hi all,
 
We upgraded our 100D appliances to 6.2.2 a week ago and noticed a slight improvement in GUI performance when viewing logs in Log & Report. However, when filters were applied the CPU once again spiked to 90+% with multiple instances of the 'log_se' process running.
I have an ongoing support call logged with Fortinet and their TAC Engineer (cheers Kevin!!) suggested that I fail over to the 'slave' appliance to see if the issue could be replicated there. To my surprise, it wasn't. The GUI was responsive and I could apply filters to viewing logs and the CPU didn't spike. The only difference between the appliances was that the 'master' appliance had used 75% of it's disk for log storage and the 'slave' appliance only 2% (we are running active-passive). When viewing logs (with filters applied) on the 'slave' appliance the 'log_se' process didn't even appear when I ran 'diag sys top'.
Long story short, on failing back to the 'master' appliance I deleted all logs on the local disk (execute log delete-all) and can now view logs, with multiple filters, quite easily and without overly stressing the CPU. We syslog traffic logs in real-time to a third party product, so it isn't critical for us to retain logs on the appliance's hard disk for extended periods of time.
Querying local disk logs, particularly if there are many of them, possibly results in high CPU usage due to the high i/o requirements to do so.
Whilst this may not be relevant to many others in this discussion, I thought I would share our experience anyway.
 
Best regards,
 
John P
#48
rflores
New Member
  • Total Posts : 1
  • Scores: 0
  • Reward points: 0
  • Joined: 2019/10/04 15:37:51
  • Status: offline
Re: Several problems high memory and cpu usage blocking WAN connection after upgrade to 6. 2019/10/18 09:40:41 (permalink)
0
Update to 6.2.2, the last firmware
#49
kcjefff
New Member
  • Total Posts : 2
  • Scores: 0
  • Reward points: 0
  • Joined: 2019/10/18 11:01:06
  • Status: offline
Re: Several problems high memory and cpu usage blocking WAN connection after upgrade to 6. 2019/10/18 11:15:02 (permalink)
0
6.2.2 still has memory issues as well. TAC said a hotfix is coming in the next few days.
#50
ddangel0
New Member
  • Total Posts : 1
  • Scores: 0
  • Reward points: 0
  • Joined: 2019/11/05 04:57:49
  • Status: offline
Re: Several problems high memory and cpu usage blocking WAN connection after upgrade to 6. 2019/11/05 05:06:46 (permalink)
0
we have 3 fortigate 800D, one with 6.2.2, other with 6.2.1 and the last with 5.6.6
6.2.2 has a high memory usage in the proccess wad, once a day we have conserve mode, the only fix i found is to create an auto-script to restart wad every 4 hours.
On the other hand, it also presents problems with ipsmonitor, the use of cpu grows up to 100% and is not solved by restarting the ips.
conclusion: 6.2.2 is not for production
 
6.2.1 is much better than 6.2.2
 
#51
confusedcrib
New Member
  • Total Posts : 2
  • Scores: 0
  • Reward points: 0
  • Joined: 2019/09/03 08:28:21
  • Status: offline
Re: Several problems high memory and cpu usage blocking WAN connection after upgrade to 6. 2019/11/06 10:07:32 (permalink)
0
6.2.0 - Memory leak issue forced reboot after conserve mode
6.2.1 - Chrome wouldn't load certain websites due to a QUIC error
6.2.2 - Just had to reboot after 18 day uptime due to memory usage
 
So far not great with 6.2.x
#52
hop_FTNT
optimizzz
  • Total Posts : 166
  • Scores: 0
  • Reward points: 0
  • Joined: 2005/09/27 15:39:06
  • Status: offline
Re: Several problems high memory and cpu usage blocking WAN connection after upgrade to 6. 2019/11/06 15:38:30 (permalink)
0
We did see some high cpu issues on ipsengine, which have been fixed in interim builds of 6.2.3. Also, wad has memory leak issue which has also been fixed in 6.2.3.
#53
ShawnZA
New Member
  • Total Posts : 13
  • Scores: 0
  • Reward points: 0
  • Joined: 2018/04/02 23:31:22
  • Status: offline
Re: Several problems high memory and cpu usage blocking WAN connection after upgrade to 6. 2019/11/06 22:31:53 (permalink)
0
On 6.2.2 and same issue, so still not fixed... When is 6.2.3 being released?
 
post edited by ShawnZA - 2019/11/06 22:48:58
#54
ShawnZA
New Member
  • Total Posts : 13
  • Scores: 0
  • Reward points: 0
  • Joined: 2018/04/02 23:31:22
  • Status: offline
Re: Several problems high memory and cpu usage blocking WAN connection after upgrade to 6. 2019/11/07 21:55:30 (permalink)
0
Any idea when 6.2.3 will be available for download?
#55
Robin Svanberg
Bronze Member
  • Total Posts : 50
  • Scores: 8
  • Reward points: 0
  • Joined: 2013/03/17 14:20:57
  • Status: offline
Re: Several problems high memory and cpu usage blocking WAN connection after upgrade to 6. 2019/11/12 04:10:01 (permalink)
0
Bump, anyone that have any information when 6.2.3 will be released?
#56
Page: < 123 Showing page 3 of 3
Jump to:
© 2019 APG vNext Commercial Version 5.5