Most computers won't upgrade FortiClient from EMS

Author
aaron833
New Member
  • Total Posts : 10
  • Scores: 0
  • Reward points: 0
  • Joined: 2017/08/11 10:46:05
  • Status: offline
2019/01/02 09:20:37 (permalink)
0

Most computers won't upgrade FortiClient from EMS

I've had this same problem since I've had FortiClient installations managed by EMS (6.0.4.0158) and I don't know if I'm doing something wrong, or this is just expected behavior.  Over the holiday break I assigned a deployment package to the profiles for most computers with the thought they would be upgraded by the time we got back.  That didn't happen, out of about 75 desktops, which are usually left powered on, only 12 upgraded and most of those are ones I upgraded before the break while testing to upgrade.  In EMS most of the PCs state "Endpoint Notified", but if you go to the actual computer there is no message to begin the installation - and as far as I know the deployment settings shouldn't require manual user input so I don't understand why they aren't getting upgraded.
 
I've always had problems with getting EMS to successfully upgrade FortiClient.  It doesn't help that there are no real helpful log messages to help determine why a client didn't get the upgrade so I'm somewhat lost here.  But most of these computers are constantly powered on so I can eliminate simple powered down reasons.  Can anybody help me figure out what's going on?  Honestly EMS really needs to get a better way of pushing out updates and ensuring all devices are updated.  This is too much of a pain!
 
As an example, here is a computer from our customer service department that was left on during the entire break that didn't get updated.  Attached are the deployment settings in the profile this specific PC is assigned to, and the status of the PC showing "Endpoint Notified", but nothing else.  It is still running FortiClient 5.6.5.1150 and is not upgrading to 6.0.4 as it should according to its profile.  I had to combine the images because this forum only allows one photo:

Any ideas?  I keep hoping this stuff will get sorted out with an EMS update, but I'm on the latest EMS 6.0.4 and still running into these issues.  

Attached Image(s)

#1

0 Replies Related Threads

    Jump to:
    © 2019 APG vNext Commercial Version 5.5