Hot!FortiAnalyzer VM - No data in Fortiview

Author
Cglobal71
New Member
  • Total Posts : 10
  • Scores: 0
  • Reward points: 0
  • Joined: 2017/04/04 07:08:58
  • Status: offline
2018/05/28 08:37:04 (permalink)
0

FortiAnalyzer VM - No data in Fortiview

Hello,
I allow to contact you because I shall need help.
I have installed Fortianalyzer VM for Lab. I had fortigates in "Device manager" and I had log in "Log view"
But I haven't no data in fortiview, fortiview stayed  empty. I tried to repair database. I had no error.
 
Someone have an idea?
#1
Nicholas Doropoulos
Silver Member
  • Total Posts : 72
  • Scores: 2
  • Reward points: 0
  • Joined: 2018/05/03 13:49:11
  • Status: offline
Re: FortiAnalyzer VM - No data in Fortiview 2018/05/28 11:58:38 (permalink)
0
Hello, 
 
Have you configured your Fortigates' log settings so that they "point" to the FortiAnalyser?
#2
Cglobal71
New Member
  • Total Posts : 10
  • Scores: 0
  • Reward points: 0
  • Joined: 2017/04/04 07:08:58
  • Status: offline
Re: FortiAnalyzer VM - No data in Fortiview 2018/05/28 23:16:09 (permalink)
0
Yes, I have selected in "Display Logs From" FortiAnalyzer in each Fortigate. But fortiview stay empty
#3
Nicholas Doropoulos
Silver Member
  • Total Posts : 72
  • Scores: 2
  • Reward points: 0
  • Joined: 2018/05/03 13:49:11
  • Status: offline
Re: FortiAnalyzer VM - No data in Fortiview 2018/05/29 11:35:21 (permalink)
0
How about the Fortigates themselves? Can you see any traffic under FortiView? If not, under Policy & Objects > IPv4 Policy > Logging Options have you selected Security Profiles or All Sessions. 
 
Moreover, what sort of traffic under FortiView would you like to see?
#4
Cglobal71
New Member
  • Total Posts : 10
  • Scores: 0
  • Reward points: 0
  • Joined: 2017/04/04 07:08:58
  • Status: offline
Re: FortiAnalyzer VM - No data in Fortiview 2018/05/29 23:14:10 (permalink)
0
On Fortigates Isaw traffic in fortiview. In Policy & Objects > IPv4 Policy > I have selected all sessions. I would like to see all traffic , websites visited, etc...
#5
Nicholas Doropoulos
Silver Member
  • Total Posts : 72
  • Scores: 2
  • Reward points: 0
  • Joined: 2018/05/03 13:49:11
  • Status: offline
Re: FortiAnalyzer VM - No data in Fortiview 2018/06/16 13:19:28 (permalink)
0
Have you enabled the "Historical Fortiview Logs" option under Log Settings?

NSE5, NSE 4, CCSA, CCNA R&S, CompTIA A+, CompTIA Network+, CompTIA Security+, MTA Security, ITIL v3
#6
Cglobal71
New Member
  • Total Posts : 10
  • Scores: 0
  • Reward points: 0
  • Joined: 2017/04/04 07:08:58
  • Status: offline
Re: FortiAnalyzer VM - No data in Fortiview 2018/06/18 04:20:31 (permalink)
0
Yes, but i don't see data in fortiview. A FortiGuard licence is necessary for view data in fortivew?
#7
Asus
New Member
  • Total Posts : 11
  • Scores: 0
  • Reward points: 0
  • Joined: 2018/06/18 22:44:01
  • Status: offline
Re: FortiAnalyzer VM - No data in Fortiview 2018/06/19 00:24:33 (permalink)
0
Hi 
kindly share VM to check do check the VM  specification  
 
 
#8
Cglobal71
New Member
  • Total Posts : 10
  • Scores: 0
  • Reward points: 0
  • Joined: 2017/04/04 07:08:58
  • Status: offline
Re: FortiAnalyzer VM - No data in Fortiview 2018/06/19 08:44:48 (permalink)
0
My VM working in HYPER-V
My VM has only 2Gb of Memory. it's a problem? On fortianalyzer, memory recommended is 4G
#9
brazz_FTNT
Bronze Member
  • Total Posts : 46
  • Scores: 14
  • Reward points: 0
  • Joined: 2018/02/20 15:09:34
  • Status: offline
Re: FortiAnalyzer VM - No data in Fortiview 2018/06/19 13:10:03 (permalink)
0
Hey,
 
I think the license is the root cause here . 
A FortiGuard licence is necessary for view data in fortivew?
 
Thanks 
post edited by brazz_FTNT - 2018/06/19 13:15:02
#10
Cglobal71
New Member
  • Total Posts : 10
  • Scores: 0
  • Reward points: 0
  • Joined: 2017/04/04 07:08:58
  • Status: offline
Re: FortiAnalyzer VM - No data in Fortiview 2018/06/20 04:19:32 (permalink)
0
brazz_FTNT say
Hey,
What is the version of your FAZ?
- v5.6.4-build1678 180515 (GA)
Please make sure the date has been set correctly.
- date is correct
Also have you tried using different browser ? do you get the same result?
- Yes with IE, and chrome and same result
 
 
#11
Jump to:
© 2018 APG vNext Commercial Version 5.5