AnsweredHot!FortiGuard category based filter not working

Author
guy3145
New Member
  • Total Posts : 4
  • Scores: 0
  • Reward points: 0
  • Joined: 2017/05/17 00:57:07
  • Status: offline
2017/09/26 01:52:50 (permalink)
0

FortiGuard category based filter not working

Hi
i have fortigate 60e using latest firmware of 5.6
im trying to block porn sites from my internal users accesing the internet.
this is what i did:
in "security profiles" - "web filter" enabled "fortiguard category based filter" and block the "adult/mature" content then i wen to "ipv4 policy" and enabled the "web proxy" option. then tried to test it from a user machine browse to: www.sex.com 
and saw that the webpage didnt blocked. im attaching screenshots, please help. am i missing any configuration?
 
thanks,
 

Attached Image(s)

#1
hmtay_FTNT
Gold Member
  • Total Posts : 209
  • Scores: 26
  • Reward points: 0
  • Joined: 2017/02/22 11:02:10
  • Status: online
Re: FortiGuard category based filter not working 2017/09/28 09:00:21 (permalink)
0
Hello,
 
What you did looks correct. Do you have any info in the logs? Like what triggered on the session to www.sex.com? If you can send me your configuration file, a pcap and your logs, I can check for you.
#2
Heath Barnhart
New Member
  • Total Posts : 2
  • Scores: 0
  • Reward points: 0
  • Joined: 2017/04/25 07:41:24
  • Status: offline
Re: FortiGuard category based filter not working 2017/10/06 07:39:58 (permalink) ☼ Best Answerby guy3145 2017/10/06 12:07:00
0
Anyone other security policies the user might before this one?
#3
Jump to:
© 2017 APG vNext Commercial Version 5.5