Helpful ReplyHot!5.6.2 WAN IP always spinning

Author
Wayne1
Gold Member
  • Total Posts : 190
  • Scores: 4
  • Reward points: 0
  • Joined: 2004/03/11 08:04:32
  • Location: Switzerland
  • Status: offline
2017/09/04 07:14:58 (permalink)
0

5.6.2 WAN IP always spinning

Does anyone else also having the issue that the WAN IP is never showing up in the System Information Widget with 5.6.2?
 

 
Thx
Wayne

Attached Image(s)


 
FG-200E, FG-200D, FG-100D, FWF-60D, FWF-60E, FWF 40C, FAZVM64, Fortimail VM
#1
bshimkus
New Member
  • Total Posts : 13
  • Scores: 0
  • Reward points: 0
  • Joined: 2017/09/05 17:09:19
  • Location: Gilbert, AZ, USA
  • Status: offline
Re: 5.6.2 WAN IP always spinning 2017/09/14 18:34:30 (permalink)
0
I have the same issue.
 
FortiGate-60E (5.6.2)
 
bks
#2
bshimkus
New Member
  • Total Posts : 13
  • Scores: 0
  • Reward points: 0
  • Joined: 2017/09/05 17:09:19
  • Location: Gilbert, AZ, USA
  • Status: offline
Re: 5.6.2 WAN IP always spinning 2017/09/17 12:11:10 (permalink)
0
Well, mine finally stopped spinning.
 
I had to power down the FortiGate in order to move it to a new location and upon power up, it's now showing the WAN IP.
 
Strange...
 
bks

FortiGate-60E, 2 x FortiAP-224D, FortiSwitch FS-108D-POE, FortiRecorder-100D, 3 x FortiCam-FD40
#3
Frosty
Gold Member
  • Total Posts : 153
  • Scores: 9
  • Reward points: 0
  • Joined: 2010/11/03 15:53:40
  • Status: offline
Re: 5.6.2 WAN IP always spinning 2017/11/05 20:34:46 (permalink)
0
We just deployed an FG200E running v5.6.2 and I've got this same "spinning icon" oddity with the WAN IP as well.
Has anyone worked this out?
#4
Frosty
Gold Member
  • Total Posts : 153
  • Scores: 9
  • Reward points: 0
  • Joined: 2010/11/03 15:53:40
  • Status: offline
Re: 5.6.2 WAN IP always spinning 2017/12/07 19:33:53 (permalink)
0
I've just logged a ticket with Fortinet Support; will post again if/when I get an answer or a fix.
#5
Frosty
Gold Member
  • Total Posts : 153
  • Scores: 9
  • Reward points: 0
  • Joined: 2010/11/03 15:53:40
  • Status: offline
Re: 5.6.2 WAN IP always spinning 2017/12/10 14:00:40 (permalink) ☄ Helpfulby fjulianom 2017/12/12 06:53:02
0
 
Got my answer:
* this is acknowledged as a bug in v5.6.1 and v5.6.2
* it has been fixed in v5.6.3
* it is NOT mentioned in the Release Notes for v5.6.2
* there is a CLI workaround as follows:
diag sys waninfo
 
When I ran that CLI command first time, it threw an error, however a few seconds later the GUI updated correctly.
When I ran that CLI command a second time, it ran okay.
#6
sanderl
Bronze Member
  • Total Posts : 22
  • Scores: 0
  • Reward points: 0
  • Joined: 2015/11/13 10:25:54
  • Status: offline
Re: 5.6.2 WAN IP always spinning 2017/12/11 10:41:23 (permalink)
0
Yes I had that for all the time running 5.6.2 And now with 5.6.3 the spinning is gone!
It now just shows "unknown"
 
running diag sys waninfo twice now shows it.
post edited by sanderl - 2017/12/11 10:43:01
#7
cult_hero13
New Member
  • Total Posts : 2
  • Scores: 0
  • Reward points: 0
  • Joined: 2013/03/31 11:06:52
  • Status: offline
Re: 5.6.2 WAN IP always spinning 2018/08/16 19:01:36 (permalink)
0
I just updated to 6.0.2 and instead of WAN IP spinning in the System Information widget, mine just showed "Unknown".  Like Frosty and sanderl, running "diag sys waninfo" twice did the trick.
#8
sanderl
Bronze Member
  • Total Posts : 22
  • Scores: 0
  • Reward points: 0
  • Joined: 2015/11/13 10:25:54
  • Status: offline
Re: 5.6.2 WAN IP always spinning 2018/08/20 02:17:57 (permalink)
0
Just updated to 6.0.2 and as also in 6.0.1 no WAN IP anymore. Even if I do it a lot of times always same error:
diagnose sys waninfo
Failed to get my public IP, ret=0 src_ip=0.0.0.0 vfid=-1(null)
Command fail. Return code 5
#9
vtech007
New Member
  • Total Posts : 2
  • Scores: 0
  • Reward points: 0
  • Joined: 2018/09/04 02:30:20
  • Status: offline
Re: 5.6.2 WAN IP always spinning 2018/09/04 02:33:50 (permalink)
0
sanderl
Just updated to 6.0.2 and as also in 6.0.1 no WAN IP anymore. Even if I do it a lot of times always same error:
diagnose sys waninfo
Failed to get my public IP, ret=0 src_ip=0.0.0.0 vfid=-1(null)
Command fail. Return code 5


 
try clicking on wan interface then go back to cli and try diag sys waninfo , works for me
post edited by vincereyes - 2018/09/04 02:36:34
#10
sanderl
Bronze Member
  • Total Posts : 22
  • Scores: 0
  • Reward points: 0
  • Joined: 2015/11/13 10:25:54
  • Status: offline
Re: 5.6.2 WAN IP always spinning 2018/09/04 02:48:20 (permalink)
0
Hi, can you explain what you mean with "clicking on wan interface"? Where and how?
#11
vtech007
New Member
  • Total Posts : 2
  • Scores: 0
  • Reward points: 0
  • Joined: 2018/09/04 02:30:20
  • Status: offline
Re: 5.6.2 WAN IP always spinning 2018/09/04 02:57:58 (permalink)
0
Hi,
This works for me everytime i had this problem or when i try to reboot . I go to Network>interface>wan1>try to edit wan address but i still use same ip address ( its kidda like refresshing the IP) . then apply, next I go back to CLI and typr Diag sys waninfo . it woks for me everytime , hope this will help
#12
bords
New Member
  • Total Posts : 2
  • Scores: 0
  • Reward points: 0
  • Joined: 2018/09/04 20:26:43
  • Status: offline
Re: 5.6.2 WAN IP always spinning 2018/09/04 20:32:13 (permalink)
0
I had the same issue, have you resolve it?
#13
sanderl
Bronze Member
  • Total Posts : 22
  • Scores: 0
  • Reward points: 0
  • Joined: 2015/11/13 10:25:54
  • Status: offline
Re: 5.6.2 WAN IP always spinning 2018/09/05 00:25:40 (permalink)
0
Unfortunately I have not. I have a WAN IP via DHCP (ISP) and do not dare to change anything to that to keep this IP as long as possible...
#14
caps
New Member
  • Total Posts : 1
  • Scores: 0
  • Reward points: 0
  • Joined: 2018/10/10 07:13:58
  • Status: offline
Re: 5.6.2 WAN IP always spinning 2018/10/10 07:19:16 (permalink)
0
Is this issue still open? Could someone resolve it?
I am using firmware 6.0.2 and diag sys waninfo always returns this:
 
Failed to get my public IP, ret=0 src_ip=0.0.0.0 vfid=-1(null)
Command fail. Return code
 
The IP for wan interface is obtained via DHCP.
#15
Frosty
Gold Member
  • Total Posts : 153
  • Scores: 9
  • Reward points: 0
  • Joined: 2010/11/03 15:53:40
  • Status: offline
Re: 5.6.2 WAN IP always spinning 2018/10/10 14:04:03 (permalink)
0
Can't help with v6 firmware, but I can confirm that the problem is fixed in v5.6.6 firmware.  When first restarted, the icon spins for a while, but eventually it resolves to an IP address correctly.
#16
Jump to:
© 2018 APG vNext Commercial Version 5.5