Hot!VLAN on WAN interface [SOLVED]

Author
evince
Bronze Member
  • Total Posts : 39
  • Scores: 0
  • Reward points: 0
  • Joined: 2011/03/31 00:16:38
  • Status: offline
2017/03/20 05:50:45 (permalink)
0

VLAN on WAN interface [SOLVED]

Hi all, i'm trying to add a vlan on WAN1 as ISP works on this VLAN and the session is PPPoE.
 
I'm running on 5.4.1, bunt i get this error : Input value is invalid. Here is the config :
 
Interface name : pppoe
Type : VLAN
Interface : WAN1
VLAN ID : 10
Role : LAN
ADdressing Mode : PPPOE
 
What is wrong with my config?
 
Thank you in advance,
 
Regards,
 
post edited by evince - 2017/03/20 06:21:28
#1

2 Replies Related Threads

    evince
    Bronze Member
    • Total Posts : 39
    • Scores: 0
    • Reward points: 0
    • Joined: 2011/03/31 00:16:38
    • Status: offline
    Re: VLAN on WAN interface 2017/03/20 06:21:07 (permalink)
    0
    Ok, it is a weird problem. The interface name can not start with 'ppp', so just rename the interface and all is OK
    #2
    emnoc
    Expert Member
    • Total Posts : 4058
    • Scores: 221
    • Reward points: 0
    • Joined: 2008/03/20 13:30:33
    • Status: offline
    Re: VLAN on WAN interface 2017/03/20 10:08:29 (permalink)
    0
    Yes,  fortiOS doesn't not allow you to copy set common names for 802.1q tags
     
    e.g
     
    port1
    wan1
    wan2
     
    Even if you tried
     
    pppoe1 or pppoe2 it would have failed but 1pppoe would not for examples
     
    :)
     

    PCNSE6,PCNSE7, ACE, CCNP,FCNSP,FCESP,Linux+,CEH,ECSA,SCSA,SCNA,CISCA email/web
    #3
    Jump to:
    © 2017 APG vNext Commercial Version 5.5